Scurt istoric

Baile Herculane este asezată în partea sud-vestică a ţării, pe  culoarul râului Cerna, străjuită  de Munţii Cernei şi Munţii Domogled, fiind una din cele mai vechii staţiuni balneare ale lumii cu o vechime de aproape două milenii. Numele localităţii provine de la Hercules, care era în mitologia romană simbolul puterii şi a cărui statuie se înalţă falnică în centrul staţiunii.

Cel mai important factor curativ natural în staţiune îl constituie izvoarele termale cu apă termo-sulfuroasă şi cele clorurosodice redus radioactive, care sunt indicate în bolile reumatice cronice, în alergii cronice, (în intoleranţa la medicamente), boli ale aparatului locomotor, respirator, boli arteriale şi ginecologice. Un alt factor îl constituie apele minerale care sunt eficace în tratamentul bolilor digestive şi de nutritie cronice, în afecţiuni oculare cronice în special blefaroconjuctivite infecto-alergice.

Zona ofera multe trasee turistice, dintre care amintim destinaţile: Crucea Albă, Grota cu Aburi, Grota Haiducilor, Crucea Ghizelei, a căror frumuseţe naturală  este încărcată de legendă.

Distins cu titlul „Cel mai Fashion Complex Turistic din Banat” oferit de Fashion România Awards, Hotelul International vă pune la dispoziţie un complex turistic modern, deschis în primăvara lui 2010.

Încercăm sa reînviem spiritul staţiunii de odinioară prin servicii de înaltă ţinută, amabilitate, ospitalitate şi nu în ultimul rând accesul la miraculoasele binefăcătoare ape termale, coroborat cu un tratament de specialitate oferit de terapeuţi cu vastă experienţă.

Totodata ar mai fi de menţionat ca deşi suntem situaţi în mijlocul staţiunii, suntem aproape de natură şi feriţi de viaţa tumultoasă a marilor aglomerări urbane.

Desi dat in functionare relativ recent, Hotel International*** a reuşit să se impuna pe piaţa turismului balnear, devenind o destinaţie perfectă pentru turiştii care doresc o calitate ridicată a serviciilor într-o astfel de locaţie.